Agility

Wat is agility?
Agility betekent beweeglijkheid en dat zowel voor de hond als de geleider. Het is vergelijkbaar met jumping uit de paardensport. De uiteindelijke bedoeling is dat de hond een uitgestippeld parcours van max. 20 toestellen aflegt, foutloos en in een zo kort mogelijke tijd. De geleider wijst de hond daarbij de weg, dat betekent dat hij ook moet meelopen. Agility is leuk, zorgt voor een goede band tussen baas en hond en houdt beiden fit.

Welke honden kunnen er aan deelnemen?
Agility is een sport geschikt voor bijna alle honden. Enkel met grote, zware rassen (sommige dogachtigen) en kortbenige honden met een lang lichaam (Teckels, Engelse Bassethounds, …) doe je om medische redenen best geen agility. Vraag steeds advies aan je dierenarts voor je begint.
Agility vraagt een zekere discipline, daarom moet de hond de basiscursus, vervolg 1 en 2 doorlopen vooraleer hij in de beginnersgroep mag starten. Honden die van buiten de hondenschool komen en zich willen inschrijven, zullen een toelatingsproef moeten afleggen. Aangezien het beendergestel van de hond volgroeid moet zijn, is ook de minimumleeftijd van 12 maand vereist voor de meeste toestellen en 15 maand voor de sprongen.
De honden worden onderverdeeld in 3 categorieën:

Als de hond in staat is het parcours vlot zonder leiband af te leggen, kan hij overgaan naar de gevorderden. Bij Hondenschool Fideel wordt agility enkel op recreatieve basis beoefend. Er wordt niet op wedstrijdniveau getraind.

De lessen

Probeer steeds minstens een kwartier voor het beginuur te komen zodat je je hond nog kan uitlaten en laten plassen. Op die manier kunnen we de les tijdig beginnen. Aankopen kunnen voor of na de les gedaan worden.

Wanneer: elke zondag van 11.00 u. tot 11.45 u.
Prijs: de betaling gebeurt met een pootjeskaart van € 65,00. Dit is een 10-beurtenkaart waarbij de beurt enkel wordt ‘aangepoot’ als je aanwezig bent in de les.