EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Brigitte de Vleeschauwer. Van kleins af aan werd ik (figuurlijk) gebeten door honden. Rashonden, bastaards, kruisingen, ze hebben allemaal een rol gespeeld in mijn leven.

De opvoeding van mijn huidige hond, een Engelse Bassethound, liep echter niet van een leien dakje. Door de methodes van de traditionele hondenschool stelde hij zich steeds koppiger op en vertoonde zelfs uiteindelijk agressie.

Ik ging op zoek naar een andere aanpak en vond die bij de beloningsgerichte methode van Martin Gaus. Op enkele weken veranderde mijn dwarse hond in een gewillige loebas en ik was helemaal voor de zaak gewonnen.

Na twee jaar bijscholing in Nederland en stages in verschillende hondenscholen startte ik in 2010 mijn eigen hondenschool in Galmaarden. In de beginjaren ondervond ik wel dat de methode van Gaus bij sommige probleemhonden geen voldoening gaf en ik ging verder op zoek naar antwoorden.

Zo kwam ik terecht bij de zeer praktische connectiemethode van Geert De Bolster in Brugge. Ik schreef me bij hem in voor verdere bijscholing, naast natuurlijk tal van losse vormingen die ik in de loop der jaren volgde (zie opleiding).

Het huidige aanbod in mijn lessen is een mix van de inzichten van Martin Gaus vermengd met die van Geert De Bolster aangevuld met mijn eigen ervaring. Ik hoop jullie zo te helpen het beste in je hond naar boven te halen en hem een leuk hondenleven te bezorgen.

b