DE REGENBOOGBRUG

There is a bridge connecting Heaven and Earth. It is called the Rainbow Bridge … Dit is het gedicht van de Regenboogbrug, dat opgedragen wordt aan alle overleden huisdieren. Terri Pike maakte er op zijn site een prachtige animatie van: een mix van beeld, tekst en muziek. www.indigo.org/rainbow 
De Regenboogbrug bestaat ook echt. Ze is enkel te bezichtigen als je eerst met de boot Lake Powell opvaart en dan een wandeling van een half uur heen en terug maakt naar de brug. Lake Powell is het op één na grootste stuwmeer van de Verenigde Staten en ligt verspreid over het grondgebied van Arizona en Utah. De ‘Rainbow Bridge National Monument’ is volgens de Amerikanen de grootste natuurlijke boogbrug ter wereld. Het is een enorme, 83 m hoge okerroze stenen boog die de volledig diep ingesneden kloof overspant. Voor de Navajo-indianen is dit een gewijde plaats, beladen met legenden en spiritualiteit. Het is belangrijk om hun geloof te respecteren en niet onder de boog door te lopen.

brug

Ik heb de Regenboogbrug in 2013 bezocht. Ik had het geluk om er op een bepaald moment helemaal alleen te kunnen rondlopen. Het is er ongelooflijk prachtig, groots en stil. Ik heb er mijn overleden hond herdacht en heel hard gedacht aan mijn hond die ik thuis ziek had moeten achter laten. En ik hoop dat het gaat zoals in het gedicht … dat ik daar op die plaats de dieren die ik zo graag gezien heb, zal terug zien. Ik kan me geen betere plaats indenken!
Hieronder wil ik graag mijn overleden honden herdenken en die van vrienden en klanten. Ik hoop dat zij daar ook een mooi plaatsje vinden.

nele1979 - 1992
NELE: hond van Brigitte De Vleeschauwer / kruising Tervuurse herder x Dalmatiër


hiluna 2008 - 2013
Hiluna: hond van Marylou Boeckmans / Duitse Dog

 

kim 2013 – 2014
Kim: hond van Marylou Boeckmans / kruising Golden Retriever x Dobermann


simba 2000 – 2013
SIMBA : hond van Ingrid Borremans  / witte Labrador

 

 java 1998 – 2012
JAVA : hond van Annemarie Lefever / witte Herdershond

 

kazhan2005-2017
KAZHAN : hond van Brigitte de Vleeschauwer/ Engelse Bassethound