Agility

Bewegen met je hond

Vanaf oktober wordt agility tijdelijk niet meer aangeboden. Hou de website in de gaten voor meer informatie.

Wat is agility?

Agility betekent beweeglijkheid en dat zowel voor de hond als de geleider. Het is afgeleid van jumping in de paardensport. De uiteindelijke bedoeling is dat de hond een uitgestippeld parcours van max. 20 toestellen aflegt, foutloos en in een zo kort mogelijke tijd. De geleider wijst de hond daarbij de weg, wat betekent dat hij ook moet meelopen. Agility is leuk, zorgt voor een goede band tussen baas en hond en houdt beiden fit.


Welke honden kunnen eraan deelnemen?

Agility is een sport geschikt voor bijna alle honden. Enkel met grote, zware rassen (sommige dogachtigen) en kortbenige honden met een lang lichaam (Teckels, Engelse Bassethounds,…) doe je om medische redenen best geen agility. Vraag steeds advies aan je dierenarts voor je begint.
Agility vraagt een zekere discipline, daarom moet de hond de basis- en gehoorzaamheidscursussen doorlopen vooraleer hij met agility mag starten. Honden die van buiten de hondenschool komen en zich willen inschrijven, zullen een toelatingsproef moeten afleggen. Aangezien het beendergestel van de hond volgroeid moet zijn, is ook de minimumleeftijd van 12 maand vereist voor de meeste toestellen en 15 maand voor de sprongen.

Bij Hondenschool Fideel wordt agility enkel op recreatieve basis beoefend. Er wordt niet op wedstrijdniveau getraind.


Praktisch

Wanneer: zaterdag van 11.15 u. tot 12.00 u.
  Probeer steeds minstens 10 minuten voor het aanvangsuur te komen zodat je je hond nog kan uitlaten en laten plassen. Op die manier kan de les tijdig beginnen. Aankopen kunnen voor of na de les gedaan worden.
Klik hier voor de exacte data.
Lesgever: Marylou Boeckmans
Prijs: de betaling gebeurt met een pootjeskaart van € 70,00. Dit is een 10-beurtenkaart waarbij de beurt enkel wordt ‘aangepoot’ als je aanwezig bent in de les.